Folkhögskollärarna

Erbjöd alla medlemmar förmånliga bolån och medlemslån
Flertalet försäkringar ingick i medlemsavgiften
Fackförbundet finns inte längre
Folkhögskollärarna
Folkhögskollärarna var ett fackförbund för folkhögskollärare
Till förbundet
Omdöme och betygSammanfattningFörsäkringarVårt omdömeFAQ

Om Folkhögskollärarna

Folkhögskollärarna har gått ihop med Lärarförbundet. Folkhögskollärarna fanns tillgängliga för dig som arbetade som lärare eller rektor inom den svenska folkhögskolan samt dig som studerade till folkskollärare. Förbundet stod upp för grundläggande värden såsom solidaritet, jämställdhet och rättvisa.
Läs mer på förbundets webbsida

Om Folkhögskollärarna

Skydd i arbetet
Prisvärdhet
Tillgänglighet
Inkomstförsäkring
A-kassa
Inkomstförsäkring som ingår

Fackförbundet finns inte längre.

Övriga förmåner

Fackförbundet finns inte längre.

Något dyrt
Försäkringarna ingick endast i några månader
Erbjöd ej någon typ av inkomstförsäkring

Vilka är Folkhögskollärarna?

Vill du veta någonting mer?
Ta dig till fackförbundets webbsida

OBS: Folkhögskollärarna har gått ihop med Lärarförbundet. Folkhögskollärarna fanns tillgängliga för dig som arbetade som lärare eller rektor inom den svenska folkhögskolan samt dig som studerade till folkskollärare. Förbundet stod upp för grundläggande värden såsom solidaritet, jämställdhet och rättvisa.

Fackförbundet arbetade kontinuerligt för att höja lönenivån för samtliga medlemmar och arbetade även för att lönenivån kontinuerligt skulle höjas - år efter år. Som medlem kunde du även avnjuta andra förmåner såsom juridiskt stöd vid tvistemål gentemot till exempel arbetsgivare. Fördelaktiga försäkringar fanns även att tillgå för dig som medlem.

För att öka din trygghet ytterligare ingick även en inkomstförsäkring i ditt medlemskap. För att kunna växa som förbund behöver svenska folkhögskolans lärarförbund dig som medlem.

A-kassa

Förbundet folkskollärarna, eller SFHL, var en del av TCO, driver inget eget a-kasseförbund. De hänvisade dock dess medlemmar till Lärarnas a-kassa som i sin tur erbjuder medlemskap för en kostnad av 110 kronor per månad. Du kan enkelt gå med i förbundet genom att använda dig av Bank-ID. Autogiro kan även enkelt tecknas tack vare samma internetverktyg.

Slutgiltigt omdöme och motivering

Den a-kassa som bedrevs sågs som både väl fungerande och förmånligt prissatt. Vi gillade dock inte att någon form av inkomstförsäkring ej kan tecknas. Detta tvingade säkerligen många lärare att teckna avtal med externa aktörer och förbundet missar då chansen att knyta dessa medlemmar närmare förbundet.

Folkhögskollärarnas medlemsförmåner och försäkringserbjudanden som medges var även de förmånliga och väl genomtänkta. Vi uppskattade dock inte den lite luriga utformningen på de “gratisförsäkringar” som ingår i tre månader. Stödet i arbetslivet var gott och tillgängligheten är även den god, såväl lokalt som centralt.

Vanliga frågor

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Skriv en recension

Om författaren

Markus Fransson
Det är jag, Markus Fransson, som ansvarar för innehållet på denna webbsida. Jag har varit involverad inom fackrörelsen under min tid som industrianställd, och numera är jag egenföretagare. Men fortfarande intresserad av fackliga frågor.
SENAST UPPDATERAD: 2022-04-21