Säljarnas

Hjälper över 7 000 Säljare i Sverige.
Erbjuder möjligheten att teckna förmånliga medlemslån
Unika medlemsrabatter
Säljarnas
Ett bra fackförbund för säljare.
Till förbundet
Omdöme och betygSammanfattningFörsäkringarVårt omdömeFAQ

Om Säljarnas

Säljarnas är ett opolitiskt fackförbund som finns till för att alla säljare ska kunna utnyttja sina fackliga rättigheter. Då förbundet har god insyn gällande just din arbetssituation kan de snabbt sätta sig in i ditt ställe för att ge dig extra stöd och trygghet. Om du studerar till just säljare kan du teckna ett gratis studentmedlemskap.
Läs mer på förbundets webbsida

Om Säljarnas

Skydd i arbetet
Prisvärdhet
Tillgänglighet
Inkomstförsäkring
A-kassa
Inkomstförsäkring som ingår

Högsta lön att försäkra 50 000 kr
Högsta ersättningsperiod 60 dagar
Kostnad 299 kr/mån

Inkomstförsäkring: Tillägg

Högsta lön att försäkra 80 000 kr
Högsta ersättningsperiod 120 dagar
Kostnad 82–110 kr/mån

Övriga förmåner

Juridiskt stöd Ja
Möjlighet till medlemslån Ja
Medlemssupport Ja, via telefon, e-post och sociala medier

Juristförsäkring
Livförsäkring
Olycksfallsförsäkring
Sjukförsäkring
Sjuk- och olycksfallsförsäkring
Medlemsrabatter
Högt pris
Svag inkomstförsäkring

Vilka är Säljarnas?

Vill du veta någonting mer?
Ta dig till fackförbundets webbsida

Säljarnas är ett opolitiskt fackförbund som finns till för att alla säljare ska kunna utnyttja sina fackliga rättigheter. Då förbundet har god insyn gällande just din arbetssituation kan de snabbt sätta sig in i ditt ställe för att ge dig extra stöd och trygghet. Om du studerar till just säljare kan du teckna ett gratis studentmedlemskap.

Ett medlemskap ger många fördelar

Tack vare ditt medlemskap får du många fördelar. En av dessa är råd och tips inför arbetsintervjuer.

Förbundet erbjuder även CV-granskning, CV-mallar, CV-tips samt juridisk hjälp, för att nämna ett fåtal av alla medlemsförmåner. Du kan även använda dig av tjänster som bland annat jämför lönestatistik inom försäljningsbranschen vilket kan vara viktigt inför kommande lönesamtal. 

Som medlem omfattas du även av en inkomstförsäkring som gör ditt liv tryggare om du mot förmodan skulle bli ofrivilligt arbetslös. Förbundet erbjuder även en juristjour som har generösa öppettider helgfria vardagar. Förutom detta ges även generösa rabatter på bland annat bilar, hälsocenter, kryssningar samt utbildningar.

 Du erbjuds även ta del av förmånliga medlemslån, vilket innebär lån som tack vare förhandlingar med förbundet blivit extra förmånliga för dig som medlem. Tidningen “säljaren” delas även ut till betalande medlemmar. Denna tidning behandlar både det som är relevant inom den fackliga verksamheten samt även försäljningsbranschen och allt som hör därtill. 

Som medlem erbjuds du även prata med en säljcoach med råd och tips på hur du kan bli en bättre säljare och utvecklas i din yrkesroll. Denna coach nås smidigt och enkelt via ett webbformulär. För att få mer information och kunna registrera dig som medlem i detta förbund – klicka på den länk som medges på denna sida.

Medlemsantal: 7 000+

Kostnad för medlemskap: 299 kr/mån

A-kassa: Säljarnas a-kassa

Typ av medlemskap: Yrkesverksam och student

Kontaktinformation

Säljarnas
Alströmergatan 9
112 47 Stockholm

info@saljarnas.se

08-6170200

 Facebook

 www.saljarnas.se

A-kassa

Förbundet driver sin egen a-kasseversamhet via a-kasseförbundet “Säljarnas a-kassa”. Medlemsavgiften uppgår vid skrivande stund till 130 kronor per månad. Betalningar till a-kasseförbundet sker smidigast via autogiro.

Villkor för a-kassa
 • Säljarnas a-kassa
 • Månadskostnad 130 kr
Läs mer om  a-kassan

Inkomstförsäkring

Om du samtidigt är medlem i a-kassan har du rätt till en kostnadsfri inkomstförsäkring som medlem i säljarnas. Denna inkomstförsäkring skyddar inkomster upp till 50 000 kronor i upp till 60 dagar. Om du önskar ha ett än bättre inkomstskydd kan du teckna en tilläggsförsäkring som skyddar löner upp till 60 000 kronor i upp till 120 dagar. 

Den frivilliga tilläggsförsäkringen kan tecknas mot en fast månadsavgift motsvarande 161 kronor i månaden. För att kunna ta del av någon av de ovanstående försäkringarna måste du ha varit medlem i både förbundet samt a-kassan i över 12 månader.

Inkomstförsäkring (ingår)
 • Skyddar månadsinkomster upp till 50 000 kronor
 • Utbetalningstiden är 60 dagar
 • Ingår i månadsavgiften
 • Kvalifikationstiden är 12 månader
Läs mer om inkomstförsäkringen
Inkomstförsäkring (tillägg)
 • Skyddar månadsinkomster upp till 80 000 kronor
 • Betalar ut inkomstersättning i upp till 120 dagar
 • Kostar 82 - 110 kronor per månad

Medlemsförsäkringar

Som ny medlem i förbundet tecknas du automatiskt för tre typer av försäkringar som ingår kostnadsfritt i tre månader. Om du anser att dessa inte ger ett fullgott skydd kan du välja att teckna någon av de tilläggsförsäkringar som finns att tillgå. 

Förbundet erbjuder både sak- och personförsäkringar. De personförsäkringar som erbjuds skyddar dig och dina närmaste vid bland annat olyckor. De sakförsäkringar som erbjuds skyddar fysiska objekt såsom hus, bilar och hem.

Exempel på medlemsförsäkringar
 • Juristförsäkring
 • Livförsäkring (tillägg)
 • Olycksfallsförsäkring (tillägg)
 • Sjukförsäkring (tillägg)
 • Sjukkapital (tillägg)
 • Diagnosförsäkring (tillägg)
 • Sjuk- och olycksfallsförsäkring (tillägg)
 • Sjukvårdsförsäkring (tillägg)
 • Barnförsäkring (tillägg)

Medlemsförmåner

Förbundet erbjuder dess medlemmar en stor mängd förmånliga erbjudanden som ingår i den medlemskapsavgift du betalar. 

Exempel på dessa är bland annat rabatterade hotellnätter, rabatt på nya bilar, rabatt på gym och hälsocenter samt rabatterade utbildningar tillsammans med en extern partner. Tidskriften “Sälj”, det vill säga förbundets medlemstidning, skickas med jämna mellanrum ut kostnadsfritt till samtliga medlemmar.

Tidskriften tar upp ämnen såsom säljtips, tjänstebilsfrågor, säljteknik samt trender och tips på kompetensutveckling. Som medlem har du även rätt att ta del av finansiella förmåner såsom bland annat rätten att ansöka om medlemslån som erbjuds tillsammans med samarbetande banker.

Exempel på medlemsförmåner
 • Bolån
 • Medlemslån
 • Rabatterade gymbesök
 • Rabatterade hotellnätter
 • Medlemstidningen “Sälj”
 • Rabatt på familjejuridiska tjänster
 • Möjlighet att delta på kurser och seminarier

Stöd inom- och utanför yrkeslivet

Stödet i yrkeslivet bör räknas som omfattande. Detta då bland annat insatser såsom juridiskt skydd ingår i den ordinarie medlemsavgiften. 

En annan nyttig tjänst som erbjuds är möjligheten till att kommunicera med en egen säljcoach, utsedd av förbundet själva. Denna coach hjälper dig utveckla din säljkompetens och hjälper dig med att svara på de vanligaste frågorna som säljare beskrivs brottas med. 

Förbundet erbjuder även mertjänster såsom råd och tips inför arbetsintervjuer. Representanter från förbundet hjälper gärna även till med att granska CV:n och personliga brev för att du som medlem ska framstå som så professionell som möjligt inför din framtida arbetsgivare.

Förbundet erbjuder även tips om hur du bör gå tillväga för att höja din lön samt ger även tillgång till relevant lönestatistik inom branschen. Säljarnas har även bra information och guider som beskriver hur milersättning bör räknas ut vid de tjänsteresor du utför inom yrket.

Förmåner som ingår
 • Pensionsrådgivning
 • Karriärtjänster
 • Juridiskt skydd i arbetslivet
 • Personlig rådgivning
 • Kompetensutveckling och utbildningar
 • Lönesöktjänst
 • Personlig karriärcoach
 • CV-granskning samt granskning av personliga brev
Läs mer om förmånerna

Tillgänglighet och bredd

Säljarnas medlemsservice har öppet alla dagar mellan 9.00 och 16.30. De svarar på alla frågor som rör förbundet såsom bland annat förmåner och medlemsförsäkringar med mera. Medlemsservicen nås enkelt via antingen mail eller telefon. 

Förbundets jurister har även de ett eget telefonnummer som de enkelt kan nås via. Säljarnas har många delförbund som i sin tur medger en god lokal närvaro. Vid skrivande stund är antalet lokala förbund tio stycket jämnt fördelade runt om i landet. 

Samtliga regionala förbund kan även de nås via mejl och sms. Dock är öppettiderna något sämre än för medlemsservicen – vilket är fullt förståeligt. Förbundet är öppet för yrkesverksamma säljare samt studenter – och bör därför räknas som relativt brett.

Yrkesgrupper som inkluderas
 • Yrkesverksamma inkluderas
 • Egenföretagare inkluderas
 • Studenter inkluderas
Nåbarhet
 • Snabba svar ges och öppettiderna är generösa
 • God lokal och central närvaro

Slutgiltigt omdöme och motivering

De inkomstförsäkringar som erbjuds är något svagare än många likvärdiga förbunds. Dock erbjuds många typer av medlemsförsäkringar och förmånserbjudanden till samtliga medlemmar. Stödet inom yrkeslivet är väl fungerande och består av många nyttiga tjänster. 

Tack vare medlemsservicen är den centrala tillgängligheten god, och de många regionala förbund som finns att tillgå bidrar till att även den lokala tillgängligheten förblir god. Allt som allt anser vi att förbundet erbjuder bra och välriktade tjänster åt dess medlemmar.

Vill du veta någonting mer?
Ta dig till fackförbundets webbsida

Vanliga frågor

Erbjuder Säljarnas någon a-kassa?
Ja, Säljarnas erbjuder alla sina medlemmar att gå med i Säljarnas a-kassa. Den a-kassan är fristående från förbundet, så om du vill gå med där måste du skicka en separat anmälan dit. Värt att veta är också att du kan välja en annan a-kassa om du vill.
Vilka förmåner får jag som medlem i Säljarnas?
Som medlem i Säljarnas får du tillgång till bland annat rabatt på hotellnätter, rabatt på hyrbilar och rabatt på bilar av utvalda märken. Du får även rabatt på utbildningar hos ett samarbetande utbildningsföretag. Medlemslån kan du också teckna dig för via en samarbetande bank.
Erbjuder Säljarnas några försäkringar?
Ja, som medlem i Säljarnas får du tillgång till en juristförsäkring. Med den får du kostnadsfri juridisk rådgivning som privatperson. I din roll som yrkesanställd står förbundet i stället för rådgivningen, och de har egna jurister som hjälper till med arbetsrelaterade ärenden.

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Skriv en recension

Om författaren

Markus Fransson
Det är jag, Markus Fransson, som ansvarar för innehållet på denna webbsida. Jag har varit involverad inom fackrörelsen under min tid som industrianställd, och numera är jag egenföretagare. Men fortfarande intresserad av fackliga frågor.
SENAST UPPDATERAD: 2022-03-21